Pop – musikstilen som passar alla

Pop – musikstilen som passar alla Image

Pop – musikstilen som passar alla

Popmusik är en musikstil med trallvänliga melodier och lättillgängliga texter som handlar om kärlek, dans och musik. Budskapet i texterna är okontroversiella och både gammal som ung brukar tycka om popmusik.

Tack vare popmusikens sköna melodier och refränger som lätt sätter sig på hjärnan är musiken ett säkert val vid fester och olika typer av evenemang. Om du till exempel ska anordna en konferens i Solna eller på en annan ort är pop ett säkert kort vid valet av musik. På en arbetsplats finns det ofta ett brett spann av människor med olika musiksmak och bara för att det är några som älskar jazz eller heavy metal bör denna typ av musik undvikas om det är en stor grupp människor med olika tycke och smak. Popmusik däremot brukar de flesta tycka om eftersom musiken är enkel och har en positiv stämning. Vid en konferens gäller det också att hitta en aktivitet som passar hela arbetsplatsen. En femkamp på O´Learys med bland annat bowling och dart kan de flesta vara med på till skillnad från mer avancerade aktiviteter som ridning eller bungy jump.

Popmusikens utveckling

Popmusiken utvecklades från rockmusiken under 1960-talet och slog igenom stort hos den stora tonårsgenerationen som ville ha något nytt och spännande. Det engelska popbandet The Beatles blev ett av de allra största banden och trots att de nyligen firade 50-år minns många fortfarande deras musik. Några av The Beatles mest kända låtar är ”Can´t buy me love” och ”Yesterday”.

Två andra stora popartister under 1900-talet är Madonna och Michael Jackson. Madonna slog igenom på 1980-talet med låtar som ”Like a Virgin” och ”True Blue”. Även idag fortsätter Madonna att locka en stor publik till sina framträdanden och hon skapar även en hel del kontroverser genom både politiska uttalanden och genom sin kontroversiella klädstil. Madonna har genom åren fått en del kritik för att hon inte är en särskilt bra sångerska utan mest är känd på grund av sin sexiga dans och annorlunda klädstil. Till skillnad från Madonna lever inte Michael Jackson idag eftersom han tragiskt gick bort 2009. Trots sin tidiga bortgång spelas hans musik fortfarande och han hör till en av de artister som varit stilbildande inom popmusik tack vare sin musikalitet och speciella dansstil.

Även på 2000-talet har popmusiken fortsatt att vara mycket populär och idag finns det mängder av kända popartister. Bland några av de mest kända artisterna märks Britney Spears, Justin Bieber och Lady Gaga. Det är också flera svenska popartister som har nått stora framgångar som Måns Zelmerlöf, Veronica Maggio och Zara Larsson.

Popmusik är det perfekta valet att börja med om du vill lära dig att spela ett instrument och skriva egna låtar. Ackorden och melodierna är enkla och går för det mesta snabbt att lära sig. Ofta räcker det med att lära sig några ackord för att kunna spela en vanlig poplåt.

FÖRFATTARE | moa Comments | Kommentarer inaktiverade för Pop – musikstilen som passar alla DATUM | oktober 6, 2019

Kategorier och taggar

lovebond-lite