Leva som musiker

Leva som musiker Image

Leva som musiker

Det är många som drömmer om att leva på sin musik och genom den digitala revolutionen kan fler också förverkliga drömmen. Det finns flera sätt som du kan få inkomst på din musik, men alla kräver talang, tid och planering.

Professionell musiker – en företagare

För att leva på musik krävs det mycket arbete. Det finns musiker som har en anställning: musiklärare, kantor (spela i kyrkor) och musiker i stora orkestrar. För att bli anställd som musiker måste du ofta ha studerat musik på musikhögskolan. Om du inte har studerat musik på högskola eller vill vara din ”egen”, så måste du tänka som en företagare för att slå igenom: planera, marknadsföra dig och se till att leverera musik som folk tycker om. Men, det finns också många fördelar: du är din egen chef och bestämmer över din tid och du får vara delaktig i alla beslut. Om du skapar ett musikföretag får du också göra avdrag på musikinstrument, datorer och mobiltelefoner. Du bör skaffa ett mobilabonnemang företag hos telness.se, som har bra företagslösningar – som musiker kommer du behöva skaffa egna uppdrag och ett bra mobilabonnemang kommer att vara en god hjälp. Du måste också skapa en bra hemsida och använda sociala medier.

Musiker i band

Att spela i band och få göra turnéer i Sverige eller utomlands är ofta den stora drömmen för många. Det är också det svåraste att uppnå som musiker: det kräver inte bara talang, utan också rätt sammansatt grupp, med rätt musik för just sin tid för att slå igenom. Många band börjar som förband till de stora banden på festivaler och blir på så sätt upptäckta. Om du vill bli musiker och spela i ett band måste du först hitta andra likasinnade som alla kompletterar varandra. Ni behöver också börja skriva egna texter och inte bara göra covers.

Musiker online

Det är många musiker som får intäkter från Youtube och internet. Internet kan antingen vara din väg till kändisskap eller den plattform som du till hundra procent använder. Det är ett enkelt och billigt sätt att börja musikkarriären på, då det endast kräver en kamera med bra ljud, ditt instrument och en viss talang. Vissa musiker gör egna arrangemang av kända låtar och säljer sedan noterna till arrangemanget, medan andra skapar korta musiklektioner. Du kan få inkomst genom reklam och ju fler visningar du har, desto bättre inkomst får du. Om du är duktig på datorer och teknik kan du skapa filmer där besökarna ser ett digitalt piano som visar vilken tangent de ska spela, samtidigt som musiken spelas – ett populärt sätt att lära sig att spela piano på. Om du skapar filmer som visar hur man ska lära sig något, tutorials, så kommer du att få många visningar, då besökarna kommer återkomma får att lära sig sången. Du kan också göra musikvideos, särskilt om du har ett band och ni skulle vilja få spelningar.

FÖRFATTARE | moa Comments | Kommentarer inaktiverade för Leva som musiker DATUM | juli 1, 2019

Kategorier och taggar

lovebond-lite