Vilket instrument är svårast att lära sig spela?

Vilket instrument är svårast att lära sig spela? Image

Vilket instrument är svårast att lära sig spela?

Vilket instrument som är svårast att lära sig spela beror lite på vilka faktorer man tittar på. De instrument som typiskt ingår i ett popband är alla relativt lätta att lära sig grunderna i, men de tar precis som alla andra musikinstrument lång tid att bemästra.

Två instrument som ofta nämns som de som är svårast att överhuvudtaget lära sig grunderna i är oboe och fagott. I det först nämnda fallet finns det till och med en myt som gör gällande att oboister ofta dör i förtid till följd av att trögheten i deras munstycken är så stor att många av dem drabbas av hjärnblödningar. Det är dock en osann myt. Vad som är sant är att både oboe och fagott är väldigt svåra att lära sig spela.

Men ett instrument som ofta nämns som svar på frågan i titeln är ett som spelas av oräkneligt antal människor jorden över. Ett av de allra vanligaste instrumenten som finns i massor av hem och som många musiker började sina banor på: pianot. Tröskeln för att börja spela piano är låg. Dels är det lätt att lära sig några grundläggande ackord och melodier, dels har det den fördelen att det underlättar teoretisk inlärning i och med att instrumentet är såpass visuellt. Det går dock att argumentera för att det är ett av de absolut svåraste instrumenten att verkligen behärska. Det kräver fysisk styrka och uthållighet, men också hög känsla för anslag.

Om någon som läser detta funderat på att börja spela något av dessa instrument så ska det dock sägas att det i slutändan handlar om att hitta ett instrument man känner passion för. Med intresse och lust blir i princip allt lättare att hantera.

FÖRFATTARE | moa Comments | Kommentarer inaktiverade för Vilket instrument är svårast att lära sig spela? DATUM | mars 18, 2018

Kategorier och taggar

lovebond-lite